PEACE-1-STUDIE TOEGELICHT

Androgeendeprivatie, docetaxel en abirateron effectief tegen prostaatkanker

  • 1 min.
  • toppublicaties

In de PEACE-1-studie is aangetoond dat het toedienen van abirateron en prednison in combinatie met androgeendeprivatietherapie en docetaxel de radiografische progressievrije overleving en algehele overleving van patiënten met gemetastaseerde prostaatcarcinoom verbetert.

In de gerandomiseerde, internationale multicenter fase III-studie PEACE-1 werden 1172 patiënten met hoogrisico hormoongevoelig prostaatcarcinoom geïncludeerd.1 De patiënten kregen ofwel de standaardtherapie, hier gedefinieerd als alleen androgeendeprivatietherapie in combinatie met docetaxel; de standaardtherapie en radiotherapie; de standaardbehandeling en abirateron en prednison; of de standaardbehandeling met zowel radiotherapie als abirateron. Het effect van radiotherapie werd in deze analyse niet meegenomen en de groepen met en zonder radiotherapie werden samengevoegd. De mediane follow-up was 3,5 jaar voor progressievrije overleving en 4,4 jaar voor algehele overleving.

De 355 patiënten die androgeendeprivatietherapie, docetaxel en abirateron kregen hadden een mediane progressievrije overleving van 4,5 jaar (IQR: 1,90 – niet behaald), en de mediane algehele overleving werd niet b

Maak een gratis account aan en krijg toegang tot alle artikelen

Account aanmaken

Heeft u al een account?