Nieuw van Medische Oncologie: podcastserie Toppublicaties

In onze podcastserie Toppublicaties gaan we in gesprek met onderzoekers over hun publicaties in internationale vaktijdschriften.

In deze aflevering van de podcastserie Toppublicaties gaan we in gesprek met professor Andrew Armstrong van Duke Cancer Institute in de Verenigde Staten. Hij was een van de hoofdonderzoekers van de PROpel-studie, waarin olaparib plus abirateron werd onderzocht met placebo plus abirateron bij patiënten met gemetastaseerd castratieresistent prostaatcarcinoom.

Beluister de podcast »


In deze aflevering van de podcastserie Toppublicaties gaan we in gesprek met Toni Choueiri van het Dana-Farber Cancer Institute. Hij was eerste auteur van de COSMIC-313-studie, waarin de effectiviteit en veiligheid van behandeling van gevorderd niercelcarcinoom met cabozantinib in combinatie met nivolumab en ipilimumab onderzocht werd. De resultaten van deze studie verschenen eerder dit jaar in New England Journal of Medicine. 

Beluister de podcast »


In de derde aflevering van de podcastserie Toppublicaties gaan we in gesprek met Maartje Rohaan, arts-onderzoeker aan het Nederlands Kanker Instituut. Zij was betrokken bij de TIL-studie, waarvan de resultaten onlangs verschenen in de New England Journal of Medicine.

Beluister de podcast »


In de tweede podcast in de podcastserie Toppublicaties gaan we in gesprek met dr. Shanu Modi van het Memorial Sloan Kettering Cancer Center in New York. Zij was betrokken bij de DESTINYBreast04studie, waarvan de resultaten onlangs verschenen in New England Journal of Medicine

Beluister de podcast »


Te gast in de eerste aflevering was professor Bertrand Tombal van Cliniques universitaires SaintLuc in Brussel. Hij was betrokken bij de ARASENS-studie, waarvan de resultaten onlangs gepubliceerd zijn.

Beluister de podcast »