COSMIC-313-studie toegelicht door dr. Toni Choueiri

  • Podcast

In deze aflevering van de podcastserie Toppublicaties gaan we in gesprek met Toni Choueiri van het Dana-Farber Cancer Institute. Hij was eerste auteur van de COSMIC-313-studie, waarin de effectiviteit en veiligheid van behandeling van gevorderd niercelcarcinoom met cabozantinib in combinatie met nivolumab en ipilimumab onderzocht werd. De resultaten van deze studie verschenen eerder dit jaar in New England Journal of Medicine

Portretfoto (kleur) Toni Choueiri en Hans Westgeest
Dr. Toni Choueiri en dr. Hans Westgeest
Beeld: Dana-Farber Cancer Institute (foto links) en Jeroen van Kooten

De interviewer is dr. Hans Westgeest, internist-oncoloog in het Amphia Ziekenhuis in Breda. Hij vroeg Toni Choueiri naar de lessen uit deze studie, onder meer op het gebied van toxiciteit van triple therapie. Ook werden de uitkomsten in het perspectief van het huidige behandelarsenaal besproken. 

Wilt u geen enkele aflevering van deze serie missen, abonneert u zich dan in uw favoriete podcastapp. Dan krijgt u een melding zodra er een nieuwe aflevering beschikbaar is.

Een uitgebreidere selectie van de belangrijkste wetenschappelijke publicaties op het gebied van oncologie vindt u op medischeoncologie.nl/toppublicaties.

De publicaties in dit overzicht worden geselecteerd door BOOG, DCCG, DUOS, NVALT en WINO.