Nieuw van Medische Oncologie: podcastserie Toppublicaties

  • Podcast

In onze nieuwe podcastserie Toppublicaties gaan we in gesprek met onderzoekers over hun publicaties in internationale vaktijdschriften. Te gast in de eerste aflevering is professor Bertrand Tombal van Cliniques universitaires Saint-Luc in Brussel. Hij was betrokken bij de ARASENS-studie, waarvan de resultaten onlangs in The New England Journal of Medicine gepubliceerd zijn.

Portretfoto's (kleur) Niven Mehra en Bertrand Tombal
Dr. Niven Mehra en prof. Bertrand Tombal
Beeld: Frank Muller (foto links) en EORTC

In deze studie werd onderzocht of een combinatie van darolutamide, androgeendeprivatietherapie en docetaxel leidt tot een verlenging van overleving bij patiënten met gemetastaseerd hormoongevoelig prostaatcarcinoom.

De interviewer is dr. Niven Mehra, internist-oncoloog in het Radboudumc en voorzitter van de werkgroep gemetastaseerd prostaatcarcinoom van DUOS.

Wilt u geen enkele aflevering van deze serie missen, abonneert u zich dan in uw favoriete podcastapp. Dan krijgt u een melding zodra er een nieuwe aflevering beschikbaar is.

Een uitgebreidere selectie van de belangrijkste wetenschappelijke publicaties op het gebied van oncologie vindt u op medischeoncologie.nl/toppublicaties.

De publicaties in dit overzicht worden geselecteerd door BOOG, DCCG, DUOS, NVALT en WIN-O.