Overzicht

Internist-oncoloog dr. Christian Blank benoemd tot hoogleraar

  • 18 december 2020

Immuuntherapie voor melanoompatiënten kan veel meer op het individu worden afgestemd, meent internist-oncoloog dr. Christian Blank. Hij is aan de Universiteit Leiden benoemd tot bijzonder hoogleraar Interne Geneeskunde, in het bijzonder klinisch onderzoek naar immuuntherapie bij kanker.

Blank doet al jaren onderzoek naar checkpoint-remmers. Deze vorm van immuuntherapie blijkt erg goed te werken als behandeling van huidmelanomen, maar oogmelanomen reageren hier tot op heden slecht op. De komende tijd gaat Blank zich daarom richten op onderzoek naar welke combinatie van remmers wel werkt bij oogmelanomen. Ook hoopt hij de behandeling van huidmelanomen met behulp van biomarkers verder te personaliseren.

Portretfoto (kleur) Christian Blank
beeld: Jeroen van Kooten Fotografie

Blank is werkzaam als internist-oncoloog en onderzoeksleider in het Antoni van Leeuwenhoek. Zijn benoeming tot bijzonder hoogleraar aan de Universiteit Leiden stelt hem in staat om de expertise van het AVL en het LUMC te combineren. De leerstoel is ingesteld door het Nederlands Kanker Instituut.