Overzicht

Dr. Lizza Hendriks toegetreden tot De Jonge Akademie

  • 10 december 2020

Longarts dr. Lizza Hendriks van het Maastricht UMC+ is toegetreden tot De Jonge Akademie. Vanuit deze nieuwe functie wil ze zich inzetten voor vroeg loopbaanbeleid om jongeren te interesseren en te motiveren voor wetenschappelijk onderzoek. Ook wil ze zich wijden aan het nieuwe erkennen en waarderen van wetenschappers, met een focus op beleid voor arts-onderzoekers.

Portretfoto (kleur) Lizza Hendriks
Lizza Hendriks
beeld: Loraine Bodewes

Hendriks is gespecialiseerd in het diagnosticeren en behandelen van longcarcinoom en heeft daarbij een speciale aandacht voor hersenmetastasen. Het is haar ambitie om gepersonaliseerde therapie te ontwikkelen, met focus op preventie en optimale behandeling met behoud van hersenfunctie. Hiervoor zet ze immuuntherapie, doelgerichte therapie en radiotherapie in en gebruikt ze geavanceerde analysetechnieken zoals radiomics.

Ze is lid van de NVALT-werkgroep Oncologie en coördinator van de Young EORTC Lung Cancer Group. Ook maakt ze deel uit van de commissie voor de revisie van de Nederlandse richtlijn voor hersenmetastasen van solide tumoren. Verder is ze betrokken bij het opleiden van geneeskundestudenten en longartsen in opleiding.