Overzicht

Live e-learning op 20 december 2023

Update Hormoongevoelig Mammacarcinoom 2023

  • 16 december 2023

Deze nascholing bespreekt de veranderingen in het behandellandschap van zowel vroegstadium als gemetastaseerd hormoongevoelig mammacarcinoom. De uitzending vindt plaats op woensdagavond 20 december van 20.00 tot 21.00 uur.

Het expertpanel van de nascholing bestaat uit internistoncologen dr. Vincent Dezentjé (NKI-AVL, Amsterdam), dr. Jara Baas (Meander Medisch Centrum, Amersfoort) en dr. Willemien Menke (Amsterdam UMC). Deze panelleden zullen met name stilstaan bij de gemetastaseerde setting. Ze gaan het onder andere hebben over de resultaten van de SONIA-studie die tijdens de ASCO Annual Meeting zijn gepresenteerd. Hebben die resultaten bijvoorbeeld al invloed op de praktijk? Daarnaast bespreken ze de ervaringen van PIK3CA-remmer alpelisib. De vragen die voorbijkomen zijn: Bij welke patiënten zet je deze remmer in? Wanneer doe je een PIK3CA-analyse? En hoe kun je het beste omgaan met de soms ernstige bijwerkingen?

Als laatste komen nieuwe middelen aan bod, zoals de orale selective estrogen receptor degrader (SERD) elacestrant die onder andere effectief is gebleken bij patiënten met een ESR1-mutatie. Het panel gaat dieper in op de resultaten van dit middel, de verhouding tot andere anti-oestrogenen en de betekenis van deze data voor de ESR1-diagnostiek. Ga voor meer informatie over het programma en voor inschrijving naar nvmo.org/hgmamma2023.