Overzicht

Therapie op Maat 2021

  • 13 november 2020
  • NVMO

Vanwege de coronamaatregelen zal de 9 e editie van Therapie op Maat, op 4 februari 2021, volledig virtueel plaatsvinden.

Het tweejaarlijkse multidisciplinaire SONCO-congres is vooral een continuering en uitbouw van deelname van alle specialismen die kankerpatiënten behandelen. Het multidisciplinaire karakter van Therapie op Maat wordt geborgd door de jarenlange samenwerking van oprichters NVCO, NVRO en NVMO en daarnaast NVALT en NVU. Nieuwkomers vanaf 2021 zijn de pathologen, radiologen, DGOG, GERIONNE en Nationaal AYA-zorgnetwerk.

Het programma, dat ditmaal onder leiding van oncologisch chirurg prof. dr. Jean Klinkenbijl is samengesteld, zit weer vol noviteiten. Het wordt afgetrapt met een plenaire sessie over de impact van COVID-19 op oncologische zorg. Aansluitend volgen plenaire sessies over geriatrische oncologie, over colorectaal carcinoom, oesofagusen maagcarcinoom en pancreascarcinoom en over longcarcinoom. Daarnaast blikken SONCOS en NFK terug op wat de oncologische zorg in de afgelopen 10 jaar heeft gebracht. Vervolgens zal het Nationaal AYA-zorgnetwerk een plenaire update geven over oncologische zorg bij jongvolwassenen.

Verder zijn er parallelsessies over respectievelijk mammacarcinoom, niercelcarcinoom en blaascarcinoom, gynaecologische oncologie en pathologie en imaging. Het programma wordt afgesloten met een sessie van een internationale topspreker die zijn visie op nieuwe ontwikkelingen in de behandeling van melanoom zal geven.

Meer informatie over het programma, de sprekers en inschrijving staat op de SONCOS-website. Op 3 februari 2021 is er een virtuele casuïstiekavond voor aios, chivo's en fellows. Daar staan de onderwerpen melanoom, COVID-19, burn-out en werkbelasting op het programma.