Overzicht

Prijsuitreikingen tijdens Oncologiedagen

  • 20 December 2021
  • NVMO

Tijdens de Oncologiedagen 2021 bekroonde de NVMO de dissertaties van dr. Dora Hammerl en dr. Simone Koole tot de beste oncologieproefschriften van het jaar. De Pieter De Mulder Award ging naar Karlijn de Joode.

Hammerl, moleculair bioloog en biofarmaceutisch wetenschapper bij het Erasmus MC, viel in de prijzen met haar proefschrift Immunity in breast cancer: charting T cell evasion and exploring new targets for T cells waarop ze 18 december 2020 cum laude promoveerde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.
Koole ontving de NVMO-prijs voor haar proefschrift HIPEC for ovarian cancer. De postdoctoraal fellow gezondheidseconomie van het NKI promoveerde cum laude op 14 april 2021
aan de Universiteit van Amsterdam. De promovendi ontvingen ieder een oorkonde en een geldprijs van 500 euro.

De Joode, die de Pieter De Mulder Award 2021 uit handen van NVMO-voorzitter dr. Machteld Wymenga kreeg uitgereikt, is promovenda in het Erasmus MC. Zij doet onderzoek naar selectie van patiënten met melanoom en niercelcarcinoom voor behandeling met immuuntherapie. De Joode speelde aan het begin van de coronapandemie een belangrijke rol in de landelijke ‘covid oncology survey’ van het Dutch Oncology COVID-19 Consortium. Later was zij ook betrokken bij de VOICE-studie, die het effect onderzoekt van vaccinatie tegen COVID-19 bij kankerpatiënten met een solide tumor die een systemische behandeling ondergaan. De winnares zal met het aan de award verbonden bedrag van 15.000 euro een onderzoeksstage in het Francis Crick Institute in Londen gaan doen.

Lees de interviews met Hammerl en Koole hier, en het interview met De Joode hier