Overzicht

Oncologische richtlijnen voortaan op Richtlijnendatabase.nl

  • 23 februari 2021
  • NVMO

Vanaf eind februari staan alle oncologische richtlijnen op Richtlijnendatabase.nl.

Dit is in lijn met alle medisch-specialistische richtlijnen. In verband met het multidisciplinaire karakter van de oncologie zijn op dit platform waar relevant koppelingen opgenomen naar andere richtlijnen, zoals verpleegkundige of palliatieve richtlijnen.

Alle richtlijnen op Richtlijnendatabase.nl hebben een vergelijkbare modulaire opbouw. Op het platform staan alleen medisch-specialistische richtlijnen die evidence-based, modulair opgebouwd Ʃn geautoriseerd zijn door de relevante wetenschappelijke beroepsverenigingen en patiƫntverenigingen.

Voor oncologische richtlijnen of onderdelen die niet aan deze criteria voldoen, wordt een overgangsfase ingesteld. Deze worden als pdf op de Richtlijnendatabase.nl geplaatst. Hiermee gaat er geen informatie verloren. Tijdens de overgangsfase wordt voor deze richtlijnen ingezet op een modulaire revisie.

Er is met zorg gewerkt aan een goede overgang van Oncoline.nl naar de Richtlijnendatabase.nl. Bij vragen kan contact worden opgenomen met Anne Steutel (a.steutel@iknl.nl) en Marieke Hermsen (soncos@demedischspecialist.nl).