Overzicht

Moleculaire biologie in de oncologie

  • 17 september 2020
  • NVMO

De opfriscursus Moleculaire biologie in de oncologie is een goede voorbereiding op het volgen van de e-learning Moleculaire diagnostiek in de oncologie.

Illustratie (kleur) NVMO opfriscursus

In de opfriscursus, die te volgen is op www.dnaenkanker.nl, worden verschillende begrippen uit de moleculaire biologie uitgelegd. Zo wordt in video’s en podcasts belicht welke soorten DNAafwijkingen zich bij kanker kunnen voordoen en hoe deze tumorgroei bevorderen.
De opfriscursus maakte deel uit van de e-learning over moleculaire diagnostiek, die bereikbaar is via de NVMO-website (www.nvmo.org/moleculaire-diagnostiek).
De opfriscursus en e-learning zijn geproduceerd door MEDtalks in opdracht van de NVMO in samenwerking met Hartwig Medical Foundation. Het eerste deel van de e-learning is gericht op de interpretatie van moleculaire diagnostiek die in de dagelijkse oncologische praktijk wordt gebruikt. Het tweede deel gaat in op het naast de standaarddiagnostiek inzetten van next generation sequencing, zoals genpanels en whole genome sequencing.
De e-learning is mogelijk gemaakt dankzij financiële ondersteuning van ZonMw, Zilveren Kruis en KWF Kankerbestrijding.
Accreditatie is aangevraagd bij NIV, NVALT, NVVP en VKGN.