Overzicht

ESMO-journaals en -interviews

Bekijk het belangrijkste nieuws over ESMO 2022

  • 24 oktober 2022
  • NVMO

De opvallendste ontwikkelingen die tijdens het jaarlijkse ESMO-congres voorbijkwamen zijn te zien in MEDtalks-journaals en highlight-interviews met Nederlandse specialisten en internationale ESMO-sprekers.

Foto (kleur) ESMO congress
Beeld: MEDtalks

In de MEDtalk-sjournaals en highlight-interviews over het ESMO-congres 2022 vatten Nederlandse specialisten – onder wie dr. Marleen Kok, dr. Willemien Menke, prof. dr. Egbert Smit, dr. Lizza Hendriks, dr. Martijn Lolkema en dr. Niven Mehra – verschillende ontwikkelingen samen. Ze voorzien het nieuws op het gebied van onder meer mammacarcinoom, longcarcinoom en prostaatcarcinoom van commentaar.

Ook heeft MEDtalks interviews met ESMO-sprekers van internationale en nationale bodem gepubliceerd, onder anderen met prof. dr. John Haanen, dr. Sahar Barjesteh van Waalwijk van Doorn-Khosrovani en dr. Idris Bahce. Zij bespreken de resultaten van een studie naar melanoombehandeling met tumorinfiltrerende lymfocyten, de mogelijkheden om een targeted therapy off-label in te zetten en de data die volgen uit de INCREASE-trial die het additieve effect van neoadjuvante immuuntherapie en chemoradiatie bij resectabele longkanker onderzoekt. Dit project valt onder de samenwerkingsovereenkomst tussen de NVMO en MEDtalks. De video’s zijn te zien via nvmo.org/esmo2022nieuws.