Overzicht

Highly Cited Researchers 2022

Vijf onderzoekers AVL erkend als meest geciteerde wetenschappers

  • 28 november 2022

Vijf onderzoekers van het Nederlands Kanker Instituut, het onderzoeksinstituut van het Antoni van Leeuwenhoek, behoren tot de invloedrijkste ter wereld in hun vakgebied. Zij zijn opgenomen in de jaarlijkse lijst Highly Cited Researchers 2022, een lijst met de 1 procent meest geciteerde wetenschappers van de afgelopen tien jaar.

Prof. dr. Jos Beijnen, prof. dr. Christian Blank, prof. dr. John Haanen, prof. dr. Egbert Smit en prof. dr. Ton Schumacher behoren tot de 1 procent meest geciteerde onderzoekers in de afgelopen tien jaar. Clarivate Analytics, een Amerikaans bedrijf dat diensten aanbiedt voor wetenschappelijk onderzoek, stelde deze lijst samen.

Dit jaar zijn 7.225 onderzoekers uit 69 verschillende landen en regio’s terechtgekomen op de Highly Cited-lijst. Hiertoe behoren in totaal 210 onderzoekers van Nederlandse universiteiten en onderzoekscentra. De top drie van landen met het grootste aantal geciteerde onderzoekers bestaat uit de Verenigde Staten, China en het Verenigd Koninkrijk.