Overzicht

Rosella Hermens benoemd tot hoogleraar Persoonsgerichte oncologische keten- en netwerkzorg

  • 25 april 2022

Sinds 1 maart is Rosella Hermens hoogleraar Persoonsgerichte oncologische keten- en netwerkzorg aan het Radboudumc. Ze gaat onderzoeken hoe de persoonsgerichtheid van de oncologische zorg kan verbeteren. 

Rosella Hermens
Rosella Hermens
Beeld: Radboudumc

In haar nieuwe functie als hoogleraar bekijkt ze onder meer of de implementatie van samen beslissen en eHealth-tools waarbij oncologiepatiënten eigen regie houden bijdragen aan persoonsgerichte oncologiezorg. Zo houdt ze zich momenteel bezig met een keuzehulp voor vrouwen die drager zijn van het BRCA-gen. Via de keuzehulp kunnen deze vrouwen kiezen tussen twee behandelingen om de kans op ovariumcarcinoom te verlagen.

Ook onderzoekt ze of samenwerking binnen de zorg en de coördinatie hiervan verbeteren door keten- en netwerkzorg te optimaliseren. Ze wil er onder andere voor zorgen dat verschillende zorgverleners dezelfde manier van verslaglegging aanhouden en dezelfde richtlijnen volgen. Verder gaat ze zich richten op onderwijs over de kwaliteit van oncologische zorg.

Prof. dr. Hermens werkt al ruim 25 jaar bij het Radboudumc als onderzoeker aan de afdeling IQ Healthcare. Ze is een van de grondleggers van de screening voor cervixcarcinoom.