Overzicht

Prof. dr. René van der Hulst nieuwe voorzitter OncoZON

  • 5 oktober 2023

Prof. dr. René van der Hulst is benoemd tot voorzitter van het dagelijks bestuur van OncoZON. Van der Hulst heeft hiermee de leiding gekregen over dit samenwerkingsverband van negen ziekenhuizen en één radiotherapeutisch instituut in de regio Zuidoost-Nederland. 

Prof. dr. René van der Hulst
Beeld: Appie Derks

Van der Hulst is hoogleraar plastische chirurgie in het Maastricht UMC+ en sinds 1 juli van dit jaar medisch directeur van het Maastricht UMC+ Comprehensive Cancer Center (MCCC). Ook is hij afdelingshoofd plastische, reconstructieve en handchirurgie bij het MUMC+ en heeft hij met collega’s een regionaal samenwerkingsverband opgezet waarin plastisch chirurgen van verschillende Limburgse ziekenhuizen intensief samenwerken. In die hoedanigheid en als voormalig voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie heeft Van der Hulst ruime ervaring opgebouwd op regionaal niveau.

OncoZon bestaat uit de ziekenhuizen Anna, Catharina, Elkerliek, Laurentius, Maastricht UMC+, Máxima Medisch Centrum, SJG Weert, VieCurie en Zuyderland en de radiotherapiekliniek Maastro.