Overzicht

Aftreden voorzitter raad van bestuur

Prof. dr. René Medema vertrekt bij AVL

  • 11 mei 2023

Prof. dr. René Medema is voornemens per 1 april 2024 zijn bestuursfuncties in het Antoni van Leeuwenhoek neer te leggen. 

prof. dr. René Medema
Beeld: André Jagt

Medema startte in 2011 als voorzitter van de Raad van Bestuur en als wetenschappelijk directeur van het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis en het Nederlands Kankerinstituut. ‘In de afgelopen jaren heb ik met veel plezier gewerkt aan de ambities van onze organisatie’, vertelt Medema op de site van AVL. ‘Het is dan ook met veel dankbaarheid en een zekere weemoed dat ik dit laatste jaar bij het AVL inga.’

Eerder was Medema hoofd van het Laboratorium Experimentele Oncologie van het UMC Utrecht. Zijn onderzoek richtte zich op de werking van de celcycluscheckpoints, die zorgdragen voor betrouwbare segregatie van chromosomen tijdens de celdeling. Van 2001 tot 2005 was Medema werkzaam als projectleider bij het NKI-AVL.

De Raad van Toezicht start op korte termijn de wervingsprocedure voor een opvolger.

UPDATE 16 mei Medema is benoemd als chief scientific officer van het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie. Hij volgt prof. dr. Alexander Eggermont op. Hij was al betrokken bij het Prinses Máxima Centrum als lid van de Wetenschappelijke Adviesraad. Medema’s start is vooralsnog voorzien op 1 april 2024.