Overzicht

Betere samenwerking in grotere regio

Oncologienetwerken Noordoost-Nederland bundelen krachten

  • 26 February 2024

De provincies Groningen, Friesland, Drenthe en een deel van Overijssel en Gelderland hebben naast de vier al bestaande oncologienetwerken één groot oncologienetwerk in het leven geroepen. De kennis en faciliteiten van de deelnemende ziekenhuizen kunnen nu beter met elkaar worden gedeeld.

Beeld: Freepik

De achttien instellingen denken op deze manier meer van elkaar te leren. Ook willen ze meer gezamenlijk optrekken bij landelijke concentratie- en spreidingsvraagstukken of voor overleg met zorgverzekeraars en overheid.

Het initiatief is gestart met de ondertekening van een intentieverklaring. Halverwege maart wordt het bestuur geïnstalleerd en krijgt het netwerk een naam.

In het netwerk zitten de volgende instellingen: Antonius Ziekenhuis, MC Leeuwarden, Nij Smellinghe, Tjongerschans, Radiotherapeutisch Instituut Friesland, Deventer Ziekenhuis, Gelre ziekenhuizen, Isala, Radiotherapiegroep Deventer, Medisch Spectrum Twente, Saxenburgh, Streekziekenhuis Koningin Beatrix, Ziekenhuisgroep Twente, Martini Ziekenhuis, Ommelander Ziekenhuis Groningen, Wilhelmina Ziekenhuis Assen, Treant Zorggroep en UMC Groningen.