Overzicht

Psycho-oncologische zorg

Miranda Velthuis ontvangt de Hanneke de Haes Award 2023

  • 4 mei 2023

Dr. Miranda Velthuis heeft de Hanneke de Haes Award uitgereikt gekregen. De Nederlandse Vereniging voor Psychosociale Oncologie (NVPO) reikt deze prijs jaarlijks uit aan iemand die zich op bijzondere wijze verdienstelijk heeft gemaakt voor de psychosociale oncologie in Nederland. 

dr. Miranda Velthuis
Beeld: IKNL

Die bijzondere verdiensten kunnen liggen op het terrein van wetenschappelijk onderzoek, psychooncologische zorgverlening, organisatie van de psychooncologische zorg, deskundigheidsbevordering en onderwijs en op het terrein van bijzondere verdiensten voor de NVPO.

Velthuis is senior adviseur binnen het team Kanker & Leven van IKNL, waar ze zich al jaren inzet om de zorg voor de gevolgen van kanker te verbeteren voor mensen die leven met en na kanker. ‘Ze weet alles van de initiatieven die lopen en fungeert als een spin in het web om die initiatieven aan elkaar te verbinden om zo de zorg te verbeteren’, schrijft de NVPO op haar website. ‘En met haar tomeloze inzet en input komen de vele trajecten waar zij zich voor inzet zeer succesvol en efficiënt van de grond met prachtige resultaten.’

Van oorsprong is Velthuis bewegingswetenschapper en fysiotherapeut. Ze promoveerde op de effecten van fysieke training bij kanker patiënten aan de Universiteit Utrecht.