Overzicht

IZA-transformatiegelden

Kankernetwerk EMBRAZE krijgt groen licht voor digitaal mdo-platform

  • 14 March 2024

Het akkoord dat EMBRAZE van IZA kreeg voor de transformatiegelden heeft wel de voorwaarde dat het netwerk verbonden moet worden met een landelijk platform, om te voorkomen dat ziekenhuizen met verschillende systemen te maken krijgen.

De zeven ziekenhuizen en twee radiotherapeutische centra die bij het kankernetwerk zijn aangesloten willen het aangevraagde geld steken in een digitaal platform waarmee data tussen verschillende specialisten gedeeld kunnen worden. Zo hopen ze onvolledigheid en overtypen overbodig te maken. Het is de bedoeling dat alle relevante informatie uit de patiëntendossiers van de ziekenhuizen gehaald kan worden en dat de uitkomsten van het mdo rechtstreeks in de patiëntendossiers gezet worden.

‘Een volgende stip op de horizon is om de data ook te gebruiken voor andere doeleindes, zoals kwaliteitsverbetering en wetenschappelijk onderzoek’, zegt Rian Schuybroek, algemeen coördinator van EMBRAZE op de site van Skipr.

Het digitale mdoplatform zal aangesloten worden op Vitaly, een van de landelijke platformen.

EMBRAZE zit in het zuidwesten van Nederland en omvat de instellingen Admiraal de Ruiter, Amphia, Bravis, Erasmus MC, ElisabethTweeSteden, Jeroen Bosch, ZorgSaam, Instituut Verbeeten en ZRTI.