Overzicht

Emile Voest wordt bestuurder van Sanofi

  • 21 maart 2022

De Raad van Bestuur van Sanofi heeft haar aandeelhouders voorgesteld om prof. dr. Emile Voest te benoemen als onafhankelijk bestuurder. Voest is medisch oncoloog en onderzoeksgroepleider bij het Nederlands Kanker Instituut.

Emile Voest
Beeld: NKI AVL

Medisch oncoloog en onderzoeksgroepleider Voest is de huidige directeur van Cancer Core Europe, een samenwerkingsverband tussen zeven uitgebreide kankercentra in Europa. Hij was tot 2021 Executive Medical Director van het Nederlands Kanker Instituut en leidt sinds 2019 een onderzoeksgroep bij Oncode Institute. Hij heeft verschillende innovatieve initiatieven op het gebied van precisiegeneeskunde in de oncologie opgericht en geleid. 

Voest is medeoprichter en niet-uitvoerend bestuurslid van de Hartwig Medical Foundation (grootschalige DNA-analyses), bestuurslid van het Centrum voor Gepersonaliseerde Kankerbehandeling en leidt verschillende innovatieve klinische precisieoncologische onderzoeken. De afgelopen jaren heeft hij ook verschillende leidinggevende functies bekleed in medische verenigingen zoals ESMO en ASCO.