Overzicht

Koninklijke onderscheiding

Carla van Herpen benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau

  • 24 februari 2023

Prof. dr. Carla van Herpen kreeg op Wereldkankerdag, 4 februari jl., de medaille opgespeld die hoort bij de benoeming van Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Deze onderscheiding wordt uitgereikt aan mensen die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt op internationaal niveau.

 

Carla van Herpen, Officier in de Orde van Oranje-Nassau
Beeld: RadboudUMC

Van Herpen (58), eerste hoogleraar Zeldzame kankers van Nederland, is hoofd van de afdeling Medische Oncologie van het Radboudumc. Ze richt zich vooral op speekselklierkanker en hoofd-halskanker. Van Herpen speelt een belangrijke rol in onderzoek en nationale en internationale kennisuitwisseling, is actief bij het International Rare Cancers Initiative (IRCI) en is oprichter en voorzitter van het Dutch Rare Cancer Platform (DRCP). Bovendien werkt Van Herpen intensief samen met patiëntenverenigingen in binnen- en buitenland om meer aandacht te vragen voor onderzoek.

Van Herpen ontving de koninklijke onderscheiding uit handen van de Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls tijdens een bijeenkomst van het Radboud Oncologie Fonds.