Nieuws NVMO

  • 1 min.
  • Nieuws NVMO
  • Vereniging

Zorgverzekeraars vergoeden de MammaPrint vanaf (medio) 2020 niet meer vanuit de aanvullende verzekering.

Zorgverzekeraars geven geen gehoor aan oproep behandelaars en patiënten

Update vergoeding MammaPrint

NABON, BOOG, enkele wetenschappelijke beroepsverenigingen waaronder de NVMO en de Borstkankervereniging Nederland hebben getracht dit te voorkomen. Zij stuurden afgelopen december een brief hierover naar de zorgverzekeraars. Deze hebben hier echter geen gehoor aan gegeven. Zij volgen het eind 2018 gepubliceerde negatieve standpunt van Zorginstituut Nederland waarin wordt gesteld dat de MammaPrint niet tot de stand van wetenschap en praktijk behoort.
Actuele informatie over de vergoeding van de MammaPrint per zorgverzekeraar staat op de website van Borstkankervereniging Nederland: www.borstkanker.nl/nl/vergoedingmammaprint.


Update NVMO-onderzoek

269 NVMO-leden beantwoorden vragen over werkplezier en werkbelasting

De NVMO dankt alle respondenten hartelijk voor hun medewerking. In een van de komende nummers van Medische Oncologie zullen de algemene resultaten worden gepubliceerd. Na verdere analyse van de resultaten zullen vervolgacties worden uitgezet. Bij vragen over het onderzoek of suggesties kunnen NVMO-leden contact opnemen met het NVMO-bestuur via bestuur@nvmo.org.


Donderdag 2 april 2020 in Utrecht

Nascholing Targeted Therapy 2020

Dit jaar is het programma opgedeeld in drie sessies over actuele onderwerpen rond de behandeling van kankerpatiënten met al langer beschikbare en nieuwe doelgerichte medicatie: therapieresistentie, nieuwe middelen en blood born biomarkers. Topsprekers lichten de laatste ontwikkelingen op dit gebied toe en geven handvatten voor de dagelijkse praktijk.
Het symposiumprogramma is samengesteld door dr. Lotte Heimans, prof. dr. Hanneke van Laarhoven en dr. Gabe Sonke. Meer informatie over programma, sprekers en inschrijving is te vinden op www.nvmo.org/tt2020. Deelname voor NVMO-leden is kosteloos.


NVMO-events in 2020

2 april 2020 14e NVMO Nascholing Targeted Therapy Utrecht
31 mei 2020 NVMO Nederlandse Avond ASCO 2020 Chicago
25 juni 2020 NVMO Post-ASCO 2020 Driebergen
19 september 2020 NVMO Nederlandse Avond ESMO 2020 Madrid
11 november 2020 Landelijke jNVMO-onderwijsdag 2020 Arnhem
12 en 13 november 2020 Oncologiedagen voor Nederland en Vlaanderen 2020 Arnhem
13 november 2020 Algemene Ledenvergadering NVMO Najaar 2020 Arnhem