Nieuws NVMO

  • 2 min.
  • Nieuws NVMO
  • Vereniging

De NVMO hield op donderdagavond 2 april 2020 voor patiënten een livewebinar over de gevolgen van het coronavirus voor de behandeling van kanker. Een opname van het volledige webinar is terug te kijken op de NVMO-website.

GevOLGEn coronavirus voor behandeling kanker

Webinar over COVID-19 en kanker gemist?

Sprekers vanuit de medische oncologie waren NVMO-voorzitter prof. dr. Haiko Bloemendal en NVMO-bestuurslid Robbert van Alphen. De oncologische chirurgie en radiotherapie werden vertegenwoordigd door respectievelijk NVCO-voorzitter dr. Arjan Witkamp en SONCOS-voorzitter prof. dr. Marcel Verheij. Het sprekerspanel bestond verder uit internist-infectioloog prof. dr. Annelies Verbon, longarts prof. dr. Egbert Smit en NFK-bestuurslid Irene Dingemans.
Bij het webinar, dat werd gepresenteerd door Inge Diepman, gaven de sprekers antwoorden op relevante vragen voor patiënten. Bij welke klachten moet ik contact opnemen met mijn behandelaar? Welke wijzigingen kunnen er worden gemaakt in mijn behandeling en waarom? Hebben de nieuwe maatregelen een negatief effect op mijn behandeling? Krijgen patiënten met het coronavirus voorrang op zorg?
De opname van het webinar, dat technisch mogelijk werd gemaakt door MEDtalks, staat in het openbare gedeelte van de NVMO-website en is terug te kijken via www.nvmo.org/webinar-coronavirus.


Nieuwe datum vastgesteld

Nascholing Targeted Therapy 2020

De 14e editie van deze NVMO-nascholing zal worden gehouden in het Muntgebouw in Utrecht. Het eerder vastgestelde programma zal worden herzien. Meer informatie over het aangepaste programma volgt. NVMO-leden zullen hierover onder meer via de NVMO-nieuwsbrief worden geïnformeerd.


NVMO-events in 2020

8 september 2020
14e NVMO Nascholing Targeted Therapy
Utrecht

19 september 2020
NVMO Nederlandse Avond ESMO 2020
Madrid

11 november 2020
Landelijke jNVMO-onderwijsdag 2020
Arnhem

12 en 13 november 2020
Oncologiedagen voor Nederland en Vlaanderen 2020
Arnhem

13 november 2020
Algemene Ledenvergadering NVMO Najaar 2020
Arnhem


Data verzamelen over behandeling kankerpatiënt met COVID-19-infectie

Registratie van Dutch Oncology COVID-19 Consortium gestart

Deze landelijke registratie van DOCC is opgezet omdat er veel artsen en patiënten zijn met vragen over het wel of niet starten of continueren van een oncologische behandeling en omdat er momenteel nauwelijks informatie is over de veiligheid van oncologische behandelingen tijdens de COVID-19-pandemie. NVALT, NVMO, KWF, NFK, IKNL en vele patiëntenverenigingen steunen dit initiatief. De registratie, die bestaat uit twee delen, is vooral bedoeld om de zorg voor patiënten tijdens de COVID-19-pandemie zo veel mogelijk te optimaliseren. Geregistreerde gegevens zullen wekelijks worden geanalyseerd om snel eventueel klinisch relevante trends op te sporen. Indien resultaten nieuwswaarde hebben, dan zullen deze in de vorm van een publicatie worden gedeeld. Initiatiefnemers van DOCC zijn internist-oncoloog dr. Astrid van der Veldt en longarts prof. dr. Anne-Marie Dingemans van het Erasmus MC in Rotterdam. NVMO-leden lezen meer over de DOCC-registratie in het onderdeel Dossier COVID-19 van de NVMO-website. DOCC is bereikbaar via covid.oncology@erasmusmc.nl.


Documenten op centrale plek

Dossier COVID-19 op NVMO-website

In dit besloten onderdeel van de NVMO-website, dat bereikbaar is via www.nvmo.org/dossier-covid-19, staan documenten die vanuit of in overleg met de NVMO zijn opgesteld. Het onderdeel is alleen toegankelijk voor NVMO-leden met hun persoonlijke inlogaccount. NVMO-leden kunnen vragen, feedback en input mailen naar secretariaat@nvmo.org.