Nieuws NVMO

  • 1 min.
  • Nieuws NVMO
  • Vereniging

Helgi Helgason en dr. Tom van der Hulle versterken sinds februari de redactieraad van Medische Oncologie.

Tijdschrift Medische Oncologie

Versterking redactieraad

Helgason is als internist-oncoloog en klinisch farmacoloog werkzaam bij Haaglanden Medisch Centrum in Den Haag. Zijn aandachtsgebieden zijn gastro-intestinale tumoren, urooncologie en farmacologie. Sinds 2006 is hij als lid van de Scientific Advice Working Party werkzaam bij de EMA en sinds 2019 maakt hij deel uit van de NVMO-commissie BOM.

 

Van der Hulle is internist-oncoloog in opleiding bij het LUMC in Leiden. Hij studeerde geneeskunde en promoveerde in Leiden. Van 2013 tot 2018 was hij als (co)auteur betrokken bij meerdere wetenschappelijke artikelen over longembolie en trombose bij onder meer kanker. Voor zijn onderzoek ontving hij verschillende nationale en internationale prijzen. De volledige samenstelling van de redactieraad, die nu in totaal 9 leden telt, is te vinden op www.medischeoncologie.nl/redactieraad.


Save the date

Oncologiedagen 2019

Onderwerpen die aansluiten op de dagelijkse praktijk zullen ook dit jaar de kern vormen van het programma. Net zoals voorgaande jaren organiseert de jNVMO op de woensdag voorafgaand aan de Oncologiedagen een onderwijsdag voor internist-oncologen in opleiding. De Oncologiedagen vinden weer plaats in Hotel en Congrescentrum Papendal in Arnhem. Meer informatie over het programma, de sprekers en inschrijving zal binnenkort beschikbaar komen op www.nvmodagen.nl.


Komende events

16 april 2019 Algemene Ledenvergadering NVMO Utrecht
17 mei 2019 NVMO Nascholing Targeted Therapy 2019 Utrecht
2 juni 2019 NVMO Nederlandse Avond ASCO 2019 Chicago
27 juni 2019 NVMO Post-ASCO 2019 Driebergen
29 september 2019 NVMO Nederlandse Avond ESMO 2019 Barcelona
13 november 2019 Landelijke jNVMO-onderwijsdag 2019 Arnhem
14 - 15 november 2019 Oncologiedagen van Nederland en Vlaanderen 2019 Arnhem

Werkafspraken

Behandeling gemetastaseerd heldercellig niercelcarcinoom

Deze werkafspraken komen mede voort uit het in februari gepubliceerde positieve advies van de NVMO-commissie BOM voor eerstelijns combinatiebehandeling met nivolumab en ipilimumab bij gemetastaseerd heldercellig niercelcarcinoom. De (voorlopige) werkafspraken zijn, inclusief een toelichting vanuit het NVMO-bestuur, voor NVMO-leden na inloggen te lezen in het submenu Beleidsdocumenten van het onderdeel Leden van de NVMO-website.


Dinsdag 16 april 2019 in Utrecht

Algemene ledenvergadering

Onder meer een terugkoppeling en eerste voorstel van de NVMO-commissie Kwaliteit staan op de agenda. NVMO-leden dienen zich vooraf aan te melden via secretariaat@nvmo.org. NVMO-leden die niet in de gelegenheid zijn om in Utrecht aanwezig te zijn, kunnen de ledenvergadering ditmaal via een livestream volgen. NVMO-leden worden hierover via een separate e-nieuwsbrief geïnformeerd.