Nieuws NVMO

  • 1 min.
  • Nieuws NVMO
  • Vereniging

Tijdens zijn afscheidssymposium op donderdag 1 november 2018 ontving prof. dr. ir. Koos van der Hoeven, voormalig internist-oncoloog en afdelingshoofd Medische Oncologie bij het Radboudumc in Nijmegen, een koninklijke onderscheiding.

Ridder in de Orde van Oranje Nassau

Koninklijke onderscheiding voor prof. dr. ir. Koos van der Hoeven

De voormalig NVMO-voorzitter, tevens erelid van de NVMO, werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau vanwege zijn belangrijke bijdragen aan het verbeteren van de oncologische zorg in Nederland. Van der Hoeven spant zich al jaren in om de zorg voor kankerpatiënten te verbeteren. Zo startte hij het programma Food for Care, waardoor kankerpatiënten vaker kleine porties krijgen met de juiste voedingsstoffen. Ook droeg hij bij aan het creëren van mogelijkheden voor thuismedicatie en spant hij zich als voorzitter van het Nationaal AYA Platform in voor jonge kankerpatiënten.


Pilot van start gegaan

Samenwerking NVMO en MEDtalks Oncology voor online nascholing

De webredactie van de NVMO-website speelt bij deze samenwerking een centrale rol. Zij is als adviesraad betrokken bij al langer bestaande online nascholingen van MEDtalks. Zo heeft de webredactie advies uitgebracht voor de programma’s over respectievelijk triple-negatief mammacarcinoom (live te volgen op 28 november 2018) en hormoongevoelig mammacarcinoom (live te volgen op 18 december 2018). Beide programma’s zijn onderdeel van de bekende nascholingsreeks Drieluik Mammacarcinoom.
Verder heeft de webredactie de ambitie om medio 2019 als redactieraad minstens één geheel zelf ontwikkeld online nascholingsprogramma aan te bieden op de NVMO-website. Meer informatie hierover volgt in een later stadium.


On demand versie op NVMO-website

ESMO 2018 in Review

Bij ESMO 2018 in Review becommentarieerden de internist-oncologen onder leiding van presentatrice Inge Diepman het belangrijkste nieuws van het ESMO 2018 Congress in München. Ook maakten ze waar mogelijk een vertaalslag naar de Nederlandse praktijk.
Achtereenvolgens dr. Jan Willem de Groot (Isala, Zwolle), dr. Marleen Kok (AVL, Amsterdam), dr. Martijn Lolkema (Erasmus MC, Rotterdam), dr. Jolien Tol (Jeroen Bosch Ziekenhuis, Den Bosch)
en Hans Westgeest (Amphia Ziekenhuis, Breda) werkten mee aan nascholingsprogramma.


Komende events

6 februari 2019  Therapie op Maat 2019: Casuïstiekavond  Arnhem
7 - 8 februari 2019  Therapie op Maat 2019  Arnhem
21 maart 2019  Landelijke jNVMO-onderwijsmiddag 2019  locatie n.t.b.