Nieuws NVMO

  • 1 min.
  • Nieuws NVMO
  • Vereniging

Zondagavond 21 oktober a.s. tijdens het ESMO 2018 Congress in München organiseert de NVMO de Nederlandse Avond ESMO 2018.

Lagerhuisdebat in München

NVMO Nederlandse Avond ESMO 2018

Tijdens deze avond zal onder leiding van Tom van ’t Hek het inmiddels traditionele Lagerhuisdebat plaatsvinden. Vanaf 18.30 uur kunnen deelnemers zich registreren, waarna vanaf 19.00 uur het debat van start gaat. Daarbij zullen verschillende collega’s 5 stellingen verdedigen. Het debat eindigt om 21.00 uur met een borrel. Meer informatie over het programma en inschrijving staat op de NVMO-­website.


oproep

Versterking gezocht voor redactieraad Medische Oncologie

Geïnteresseerde NVMO-­leden kunnen voor meer informatie vrijblijvend contact opnemen met dr. Franchette van den Berkmortel, voorzitter van de redactie raad en NVMO-­bestuurslid, via redactie@medischeoncologie.nl. Tot de taken van een redactielid behoort het deelnemen aan redactievergaderingen, het aandragen en beoordelen van nieuwe onderwerpen, het bepalen van de redactionele inhoud, het inhoudelijk beoordelen van kopij en het bewaken van de onafhankelijke inhoudelijke kwaliteit van het tijdschrift.
Uitgangspunt bij de samenstelling van de redactieraad is een evenredige vertegenwoordiging naar geografie en werk situatie. Gezien de huidige samen stelling gaat de voorkeur uit naar kandidaten uit de regio Den Haag, Leiden en Rotterdam. De huidige samenstelling is te vinden op www.medischeoncologie.nl/redactieraad.


renske van den Brink­-Schimmel aangetreden

Wisseling van de wacht in redactieraad NVMO-website

Van den Brink­-Schimmel (foto) is sinds 2017 als internist-­oncoloog werkzaam in het St Jansdal Ziekenhuis in Harderwijk. Haar bijzondere interesse gaat uit naar de palliatieve zorg. De NVMO en uitgeverij BPM Medica danken De Vos (UMC Utrecht) hartelijk voor zijn inspanningen voor de NVMO­-website in de afgelopen jaren, die onder meer hebben bijgedragen aan de lancering van een moderne, toekomstbestendige website en nieuwe initiatieven voor e­learning. De volledige samenstelling van de webredactie is te vinden op www.nvmo.org/webredactie.


Komende events NVMO

21 oktober 2018 NVMO Nederlandse Avond ESMO 2018 München
14 november 2018 Landelijke jNVMO-onderwijsdag 2018 Arnhem
15 - 16 november 2018 Oncologiedagen voor Nederland en Vlaanderen 2018 Arnhem
16 november 2018 Algemene Ledenvergadering NVMO Arnhem
6 februari 2019 Therapie op Maat 2019: Casuïstiekavond Arnhem
7 - 8 februari 2019 Therapie op Maat 2019 Arnhem
21 maart 2019 Landelijke jNVMO-onderwijsmiddag 2019 locatie n.t.b.