SCHIET HET HUIDIGE MDO DOOR IN ZIJN FUNCTIE?

Resultaten peiling: het ideale oncologisch MDO

  • Beroepsuitoefening
  • Patiëntenzorg

Om de kwaliteit van zorg voor kankerpatiënten verder te verhogen, is jaren geleden het multidisciplinair overleg (MDO) geïntroduceerd. Wat is het oordeel van internist-oncologen over de huidige opzet, tijdsbesteding en financiering? En zou het MDO op bepaalde onderdelen moeten worden aangepast? De redactieraad van Medische Oncologie hield dit voorjaar onder NVMO-leden een online peiling waarin onder meer deze aspecten aan de orde kwamen.

Bijna 30 procent van de genodigde NVMO-leden beantwoordde de vragen van deze peiling. Van de respondenten is 91 procent internist-oncoloog en 9 procent internist-oncoloog in opleiding. Verder is 33 procent werkzaam in een academisch ziekenhuis, 30 procent in een algemeen ziekenhuis en 37 procent in een topklinisch ziekenhuis.
In dit nummer reageren internist-oncoloog Cathrien Tromp-van Driel, oncologisch chirurg dr. Schelto Kruijff, oncologisch chirurg dr. Peter Duijvendijk en uroloog dr. Erik Cornel op resultaten van de peiling. Verder licht internist-oncoloog Janneke Walraven haar lopende promotieonderzoek naar het oncologisch MDO toe (zie pagina 23) en geeft

Maak een gratis account aan en krijg toegang tot alle artikelen

Account aanmaken

Heeft u al een account?