Nieuws NVMO

  • 1 min.
  • Nieuws NVMO
  • Vereniging

Tijdens de Post-ASCO 2018 op donderdag 28 juni a.s. in Utrecht zullen verschillende Nederlandse collega’s een overzicht geven van de laatste ontwikkelingen en trends zoals gepresenteerd tijdens de 2018 ASCO Annual Meeting in Chicago.

Donderdag 28 juni 2018 in Utrecht 

Post-ASCO 2018

Aan bod komt het laatste nieuws op gebied van de behandeling van gynaecologische tumoren, mammacarcinoom, het bovenste deel van de tractus digestivus (oesofaguscarcinoom, maagcarcinoom, pancreascarcinoom en levercarcinoom), het onderste deel van de tractus digestivus (colorectaal carcinoom), longcarcinoom en urogenitale maligniteiten. Tevens wordt ingegaan op actuele ontwikkelingen rondom immunotherapie en recent nieuws in geneesmiddelenland.

Iedere presentatie zal worden afgesloten met een interactieve sessie van 10 minuten om deelnemers de ruimte te geven over de interpretatie van de sprekers en de consequenties voor de dagelijkse praktijk te discussiëren.

Dagvoorzitters van de Post-ASCO 2018 zijn internist-oncologen dr. Sjoerd Hovenga (Nij Smellinghe, Drachten / NVMO-bestuurslid) en prof. dr. Stefan Sleijfer (Erasmus MC Kanker Instituut, Rotterdam). Meer informatie over inschrijving, programma en sprekers is te vinden in het onderdeel Meetings van de NVMO-website. Deelname aan het symposium is voor NVMO-leden kosteloos. Inschrijving is alleen online mogelijk.


Zondag 3 juni 2018 in Chicago 

NVMO Nederlandse Avond ASCO 2018

Ook dit jaar kunnen deelnemers met collega’s in discussie gaan over uiteenlopende actuele thema’s van de oncologische zorg. Deelname aan de avond is voor NVMO-leden kosteloos. Meer informatie over programma, sprekers en inschrijving staat in het onderdeel Meetings van de NVMO-website.

 


Marissa Cloos-van Balen nieuwe voorzitter 

Wisseling van de wacht in bestuur jNVMO

Zo heeft Marissa Cloos-van Balen (LUMC) per mei 2018 de voorzittershamer overgenomen van dr. Marloes van Dongen (Antoni van Leeuwenhoek). Verder heeft Myrte Zijlstra (Radboudumc) afscheid genomen als bestuurslid. Daarnaast neemt Martha van Genderen (UMC Utrecht) tijdelijk de positie in het jNVMO-bestuur over van Karlijn van Rooijen (UMC Utrecht).
Het bestuur wordt gecompleteerd door de reeds zittende leden dr. Celine Leenen (VUmc), Rune van de Wetering (Erasmus MC) en Marleen Tent (UMC Groningen). Laatstgenoemde is tevens toegetreden tot de redactieraad van de NVMO-website. Meer informatie over de jNVMO is te vinden op www.nvmo.org/jnvmo.


Komende events NVMO

3 juni 2018 NVMO Nederlandse ASCO Avond 2018  Chicago
28 juni 2018 Post-ASCO 2018 Driebergen
14 november 2018 Landelijke jNVMO-onderwijsdag 2018 Arnhem
15 - 16 november 2018  Oncologiedagen voor Nederland en Vlaanderen 2018  Arnhem
16 november 2018 Algemene Ledenvergadering NVMO Arnhem