Nieuws NVMO

  • 1 min.
  • Vereniging

De vernieuwde website Horizonscan Geneesmiddelen bevat meer (geschatte) prijzen en meer patiëntvolumes van geneesmiddelen waarvan markttoetreding wordt verwacht.

Online database bevat meer geneesmiddelenprijzen

Horizonscan Geneesmiddelen vernieuwd

In de doorzoekbare, openbare database van www.horizonscangeneesmiddelen.nl kan informatie worden gevonden over innovatieve geneesmiddelen die de komende 2 jaar op de markt zullen komen.
De Horizonscan Geneesmiddelen is tot stand gekomen met input van 7 inhoudelijke werkgroepen waarin ruim 70 medisch specialisten, ziekenhuisapothekers, patiëntenorganisaties en zorgverzekeraars participeren. Namens de medische oncologie participeren NVMO-voorzitter dr. Haiko Bloemendal en NVMO-bestuurslid dr. Ferry Eskens (tevens NVMO-voorzitter commissie BOM) in de werkgroep Oncologie en Hematologie.


Mammacarcinoom en moleculaire oncologie op programma

jNVMO-onderwijsmiddag op 22 maart 2018 in Utrecht

De middag gaat om 13.30 uur van start met een lunch. Om 14.00 uur zal klinisch moleculair bioloog in de pathologie (KMBP) Paul Roepman van de Hartwig Medical Foundation een sessie houden over tumorbiologie, de CPCT-02-studie, de DRUP-studie en mogelijkheden van het moleculaire tumorboard. Aansluitend is er om 15.15 uur een discussie over dit thema waaraan internist-oncologen prof. dr. Hanneke van Laarhoven (AMC), prof. dr. Carla van Herpen (Radboudumc) en Annelieke Willemsen (Radboudumc) zullen deelnemen. Na de pauze om 16.00 uur gaat om 16.15 uur een sessie over gemetastaseerd mammacarcinoom van start, die zal worden verzorgd door internist-oncoloog dr. Agnes Jager van het Erasmus MC (tevens voorzitter BOOG). De onderwijsmiddag wordt om 17.45 uur afgesloten met een borrel.


Rare cancers

Dr. Carla van Herpen benoemd tot hoogleraar

portretfoto kleur carla van herpen

Sinds 1997 is ze staflid op de afdeling Medische Oncologie van het Radboudumc en sinds 2012 universitair hoofddocent. In 2015 werd ze trekker van het onderzoeksthema Rare Cancers en vanaf 2016 coördineert zij de moleculaire tumorboard. Haar aandachtsgebieden zijn speekselklierkanker, hoofdhalstumoren, gemetastaseerd niercelcarcinoom en fase I- en fase II-onderzoek.


Komende events

22 maart 2018 Landelijke jNVMO onderwijsmiddag Utrecht
3 april 2018 Algemene Ledenvergadering NVMO Utrecht
3 juni 2018 NVMO Nederlanse ASCO Avond 2018 Chicago
14 november 2018 Landelijke jNVMO-onderwijsdag Arnhem
15-16 november 2018 Oncologiedagen voor Nederland en Vlaanderen 2018 Arnhem
16 november 2018 Algemene Ledenvergadering NVMO Arnhem

Save the date

Extra ALV op 3 april 2018

De NVMO houdt op dinsdag 3 april a.s. van 18.00 tot 20.00 uur in Utrecht een extra algemene ledenvergadering. Noteer deze datum alvast in uw agenda. Informatie over de locatie en agendapunten volgt via de e-nieuwsbrief.