NIEUW RAPPORT VAN WERELD KANKER ONDERZOEK FONDS

Aanbevelingen voor voeding en leefstijl, risicofactoren en suggesties voor nieuw kankeronderzoek

  • 6 min.
  • Onderzoek
  • Richtlijn

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds (WKOF) heeft recentelijk nieuwe aanbevelingen voor het verkleinen van de kans op kanker opgesteld. Het wetenschappelijk bewijs dat voeding en leefstijl een belangrijke rol spelen bij het wel of niet ontstaan van carcinomen is sterker dan ooit.

Het WKOF-rapport Diet, nutrition, physical activity and cancer: a global perspective is het resultaat van meer dan 10 jaar onderzoek. Het is de opvolger van eerdere rapporten over kankerpreventie uit 1997 en 2007. Het rapport bevat onder meer bevindingen over de rol van voeding en leefstijl bij de ontwikkeling en preventie van kanker, bevindingen over risicofactoren voor kanker zoals overgewicht, lichamelijke inactiviteit en alcohol en suggesties voor prioriteiten voor nieuw kankeronderzoek. Een van de belangrijkste onderdelen van het rapport bestaat uit nieuwe aanbevelingen voor de preventie van kanker. Ook is er een nieuw voorlichtingsmodel voor Nederland ontworpen.

Wereldwijde bevindingen

‘Het WKOF-rapport is gebaseerd op het Continuous Update Project (CUP). Dit is een langlopend onderzoeksproject waarbij wereldwijde bevindingen

Maak een gratis account aan en krijg toegang tot alle artikelen

Account aanmaken

Heeft u al een account?