PROF. DR. KEES VERHOEF, VOORZITTER NEDERLANDSE VERENIGING VOOR CHIRURGISCHE ONCOLOGIE

‘Meer en beter overleg’

  • 7 min.
  • Wetenschap

De visie en ambities van de Nederlandse Vereniging voor Chirurgische Oncologie (NVCO) voor de komende 5 jaar zijn wellicht het best samen te vatten met het woord ‘overleg’. Meer overleg tussen de chirurg en collega-specialisten. Meer overleg tussen arts en patiënt over het behandeltraject. En beter overleg tussen de verschillende behandelcentra in Nederland, als uitkomst van een goed geolied landelijk zorgnetwerk.

Netwerkvorming. Dat is het eerste waar prof. dr. Kees Verhoef, oncologisch chirurg aan het Erasmus MC en voorzitter van de NVCO, aan denkt bij de vraag wat er de komende 5 jaar moet gebeuren in de oncologie in Nederland. Het is de belangrijkste ambitie van de beroepsvereniging voor de nabije toekomst: een landelijk netwerk waarbij op regionaal niveau afstemming tussen ziekenhuizen plaatsvindt op gebied van diagnose, behandeling en onderzoek. ‘Welke voordeur je als patiënt ook binnenkomt; je krijgt de optimale zorg en de mogelijkheid om te participeren in de researchprojecten’, zo hoopt Verhoef het in 2022 te zien.
Wellicht de belangrijkste reden om een netwerk te vormen is het wegnemen van praktijkvariatie. ‘Het komt nog te vaak voor dat ziekenhuizen in dezelfde regio patiënten op een verschillende wijze &ellipsis;

Maak een gratis account aan en krijg toegang tot alle artikelen

Account aanmaken

Heeft u al een account?