WINNARES PIETER DE MULDER AWARD WERKT AAN MODEL VOOR THERAPIEKEUZE OUDERE MAMMACARCINOOMPATIËNT

‘In Los Angeles werd ik voortdurend op sleeptouw genomen’

  • 5 min.
  • Vereniging

De behandeling van oudere vrouwelijke mammacarcinoompatiënten is nauwelijks op evidence gestoeld en varieert in Nederland sterk per ziekenhuis. Dr. Nienke de Glas probeert iets aan deze lacune te doen door een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van een model dat patiënten helpt de juiste therapiekeuze te maken. Een stage die ze in 2015 in Los Angeles liep, is hierbij nog steeds een bron van kennis en inspiratie.

Terug naar 21 november 2014: toen ontving De Glas tijdens de Oncologiedagen voor Nederland en Vlaanderen voor haar onderzoek naar de behandeling van oudere mammacarcinoompatiënten de Pieter De Mulder Award 2014. Op dit onderzoek promoveerde ze een halfjaar later cum laude. Het aan de prijs verbonden bedrag van 6.000 euro gebruikte De Glas op eigen initiatief voor een onderzoeksstage in Los Angeles.

Samenwerkingsverbanden smeden

De Glas legt uit waarom ze nu juist naar de City of Angels trok. ‘Ik wilde mijn stage graag volgen bij dr. Arti Hurria, een toonaangevende geriater en internist-oncoloog, verbonden aan het City of Hope Medical Center. Ik heb haar persoonlijk benaderd met het verzoek om er stage te mogen lopen.’ Het bleek een gouden greep. De 2 maanden die de stage duurde waren voor De Glas buitengewoon leerzaam. Ze heeft er om te

Maak een gratis account aan en krijg toegang tot alle artikelen

Account aanmaken

Heeft u al een account?