‘Kwaliteit van systemische therapie bepalen wij als NVMO zelf’

  • 3 min.
  • Kwaliteit
  • SONCOS

Kwaliteit van systemische therapie de juiste plaats geven in het SONCOS-normeringsdocument is iets wat de internist-oncologen bij uitstek samen kunnen doen, betoogt NVMO-bestuurslid dr. Carla van Herpen. Het NVMO-bestuur beraadt zich naar aanleiding van de recente algemene ledenvergadering hoe ze dit het best kan faciliteren.

Van Herpen is blij dat ze de gelegenheid heeft gekregen en genomen om begin april tijdens de algemene ledenvergadering van de NVMO een voordracht te verzorgen onder de noemer De toekomst van SONCOS: samen op weg naar het volgende normeringsdocument. ‘Vooraf vond ik het lastig om te peilen hoe SONCOS binnen de NVMO-leden lag’, vertelt ze.
‘We spelen als vereniging een belangrijke rol in de totstandkoming van het SONCOS-normeringsdocument dat jaarlijks wordt geüpdatet, maar ik had het gevoel dat een aantal collega’s dat niet zo zag. Daarom is het goed dat ik duidelijk heb kunnen maken hoe groot die rol wel is. We hebben een flinke invloed: “Wij zijn SONCOS”. Natuurlijk is SONCOS multidisciplinair, maar als internist-oncologen kunnen wij wel zelf bepalen wat er in het SONCOS-normeringsrapport terechtkomt. In feite hebben wij als NVMO zelf uitgedacht wat daarin staat over de kwaliteit van ons w

Maak een gratis account aan en krijg toegang tot alle artikelen

Account aanmaken

Heeft u al een account?