‘ECCO-congres volgend jaar hopelijk weer in Amsterdam’

  • 3 min.
  • Wetenschap

Het European Cancer Congress ‘nieuwe stijl’ richt zich op de waarde van resultaten uit klinische trials voor de dagelijkse praktijk. Wat betekenen die uitkomsten voor alle betrokken disciplines en de manier waarop zij morgen hun patiënten gaan behandelen? Die vraag staat centraal in de nieuwe formule van het multidisciplinaire congres.

‘Het European Cancer Congress 2017 in Amsterdam was een goed inhoudelijk congres, dat past binnen het nieuwe format dat de organisatie heeft gekozen’, zegt dr. Michel Wouters, voorzitter van het nationaal organiserend comité.
‘Met ongeveer 3.000 bezoekers oogden de grote zalen van de RAI soms wat leeg, maar het was logisch dat er minder bezoekers zouden komen nu de ESMO zich vorig jaar heeft teruggetrokken uit de organisatie. De ESMO organiseert nu jaarlijks in september haar eigen Europese congres voor de medische oncologie. De uitkomsten van klinische trials die daar worden gepresenteerd trekken veel belangstellenden. Maar bij alle data die daar aan bod komen dient zich de vraag aan: wat betekent dit voor de dagelijkse klinische praktijk? De nieuwe insteek van het ECCO-congres is om daar jaarlijks over te discussiëren met alle bij de oncologie betrokken disciplines.’

&ellipsis;

Maak een gratis account aan en krijg toegang tot alle artikelen

Account aanmaken

Heeft u al een account?