ENQUÊTE JNVMO OVER OPLEIDING MEDISCHE ONCOLOGIE

Perifere stage van meerwaarde

  • 3 min.
  • Nieuws jNVMO
  • Vereniging

De fellows medische oncologie zijn over het algemeen tevreden over hun opleiding. Kansen voor verbetering zien zij in het aanbieden van onderwijs op vaste tijdstippen en de inzet van stafleden in het onderwijs. Verder vinden ze een perifere stage van meerwaarde voor de opleiding. Dit blijkt uit een enquête van de jNVMO die 36 van de ongeveer 50 in opleiding zijnde fellows in februari 2016 hebben ingevuld.

Uit de enquête komt duidelijk naar voren dat de fellows tevreden zijn over het onderwijsaanbod en hun opleiding. Van de respondenten vindt 78 procent dat zij in voldoende mate worden voorbereid op het werk als medisch specialist. Gemiddeld geven de fellows de opleiding tot internist-oncoloog een 7,5. Van de respondenten geeft 94 procent aan dat er in hun opleidingskliniek fellowonderwijs wordt aangeboden; 74 procent daarvan vindt dat dit voldoende is.

Verbeterpunten

De fellows geven aan dat de opleiding zou kunnen worden verbeterd door het onderwijs op vaste tijdstippen aan te bieden en meer stafleden in te zetten voor het onderwijs, in plaats van het doceren door fellows onderling. Daarnaast geven de fellows aan lacunes in hun kennis te ervaren op het gebied van maatschappelijke en financiële aspecten van de oncologische zorg.

&ellipsis;

Maak een gratis account aan en krijg toegang tot alle artikelen

Account aanmaken

Heeft u al een account?