Nieuws NVMO

  • 1 min.
  • Nieuws NVMO
  • Vereniging

Onlangs berichtte de NVMO over de lancering van de herziene app IA Oncologie en vouchercodes waarmee NVMO-leden deze app kosteloos kunnen installeren.

Vouchercodes verstrekt aan NVMO-leden

IA Oncologie

afbeelding (kleur) IA oncologie app

De vouchercodes zijn aansluitend door het NVMO-secretariaat onder NVMO-leden verspreid. Per voucher kan de app op maximaal twee verschillende apparaten (tablet en/of smartphone) worden geïnstalleerd. NVMO-leden die onverhoopt nog geen vouchercode hebben ontvangen, kunnen hierover een e-mail sturen naar het NVMO-secretariaat via secretariaat@nvmo.org. 
IA Oncologie
is bedoeld als hulpmiddel voor apothekers en artsen tijdens de behandeling van kankerpatiënten. In de app kan worden gezocht op oncologisch middel, waarna deze de interagerende comedicatie toont. De app is te downloaden via de App Store (iOS) of Google Play Store (Android).Aanmelding mogelijk tot 3 oktober a.s.

Pieter De Mulder Award 2016

Aanmelden kan online via het NVMO-secretariaat ter attentie van de adviescommissie van de Pieter De Mulder Award, die onder voorzitterschap staat van prof. dr. Kees Punt (AMC). De randvoorwaarden voor toekenning van de award en details over aanmelding zijn op de NVMO-website te raadplegen.
Doelstelling van de award, die mogelijk wordt gemaakt door Pfizer, is om een jonge onderzoeker op het gebied van de medische oncologie in staat te stellen gedurende een periode van maximaal 2 maanden kennis op te doen in een kliniek of instituut in het buitenland ten behoeve van de bevordering van oncologische research. De maximale bijdrage hiervoor is 6.000 euro.SONCOS-themasymposium 2016

Nieuwe uitdagingen in de oncologische zorg

Poster (kleur) themasymposium SONCOS

Tijdens de themamiddag wordt besproken hoe patiënten de kwaliteit van oncologische zorg ervaren en wordt ingegaan op de organisatie van immunotherapie bij melanoom, longcarcinoom en niercelcarcinoom. De NVMO zal hierbij ook haar visie geven op de echelonnering van immunotherapie.
Daarnaast zal er aandacht worden besteed aan netwerkvorming binnen de oncologische zorg aan de hand van casussen op het gebied van chirurgie, chemoradiatie en PARP-remmers.
Tot slot wordt ingegaan op de opvolging van de SONCOS-normen: wat moet er worden gedaan met de uitkomsten van kwaliteitsnormen- en registraties? De themamiddag zal plaatsvinden in het Grand Hotel Karel V in Utrecht. Accreditatie is aangevraagd bij de NIV.
Ga voor meer informatie en inschrijving naar www.soncos.org


Komende events

28 september 2016 SONCOS-themasymposium 2016  Utrecht 
9 oktober 2016  Nederlandse Avond ESMO 2016  Kopenhagen 
16 november 2016 jNVMO-onderwijsmiddag en -avond Arnhem
17 - 18 november 2016 Oncologiedagen voor Nederland en Vlaanderen 2016 Arnhem
9 - 10 maart 2017 Therapie op Maat 2017 Arnhem