VOORZITTER PROGRAMMACOMMISSIE DR. SJOERD HOVENGA OVER ONCOLOGIEDAGEN 2016

Minder is meer

  • 4 min.
  • Achter de schermen
  • Opleiding

Op Papendal vinden half november de jaarlijkse Oncologiedagen voor Nederland en Vlaanderen plaats. Het congres wordt voor de 22e keer georganiseerd, en voor de 10e keer als samenwerking tussen Nederland en Vlaanderen. Internist-oncoloog dr. Sjoerd Hovenga, voorzitter van de programmacommissie, vertelt over het thema, de achtergronden en insteek van de komende editie.

Hovenga, internist-oncoloog bij Nij Smellinghe in Drachten, is sinds een jaar bestuurslid van de NVMO en heeft enkele portefeuilles overgenomen van collega’s, waaronder de portefeuille voor scholing en de NVMO-website. Omdat de Oncologiedagen het belangrijkste NVMO-congres zijn, is hij tevens lid en zelfs meteen voorzitter van de programmacommissie. ‘Dat was even spannend, maar het is heel leuk om te doen.’

Thema komende editie

Het thema van de komende Oncologiedagen is less is more. Volgens Hovenga is dat een overkoepelend aspect van actuele ontwikkelingen die in de oncologie gaande zijn: de patiënt behandelen met minder chemotherapie, radiotherapie en/of chirurgie. ‘Kijk bijvoorbeeld naar de recente resultaten van de MINDACT-studie die de toepassing van de MammaPrint bij mammacarcinoom in een vroeg stadium heeft onderzocht.

Maak een gratis account aan en krijg toegang tot alle artikelen

Account aanmaken

Heeft u al een account?