NVVR ONDERSTREEPT PARTNERSCHAP IN MULTIDISCIPLINAIRE ONCOLOGISCHE ZORG MET BIJDRAGE AAN SONCOS-NORMERINGSDOCUMENT

State of the art beeldvormende diagnostiek

  • 7 min.
  • Kwaliteit
  • Kwaliteitsontwikkeling

De Nederlandse Vereniging voor Radiologie (NVvR) heeft een actieve rol gespeeld in de totstandkoming van de recente herziening van het SONCOS-normeringsdocument. Een logische ontwikkeling, vindt NVvR-bestuurslid dr. Eveline Krul, omdat de oncologische zorg zich heeft ontwikkeld tot een multidisciplinair proces.

Net als de medische oncologie scherpen ook andere oncologische specialismen de laatste jaren hun kwaliteitseisen en -normen aan om continue kwaliteit van zorg te kunnen garanderen. Ook de radiologie is hiermee bezig. De NVvR heeft in dit kader meegewerkt aan de recente herziening van het SONCOS-normeringsdocument, dat afgelopen maart is verschenen.

Rol in SONCOS

‘Voor de radiologen heeft SONCOS in de loop der jaren steeds meer waarde gekregen’, legt Krul uit. Zij is bestuurslid van de NVvR en voorzitter van de NVvR-commissie Kwaliteit.
‘In aanvang was SONCOS een werkgroep van drie specialismen – chirurgie, medische oncologie en radiotherapie – maar in de loop der jaren zijn steeds meer specialismen aangesloten die ook een rol spelen in de oncologische zorg. In de totstandkoming van de eerste twee versies van het SONCOS-normeringsdocument heeft de NVvR nog

Maak een gratis account aan en krijg toegang tot alle artikelen

Account aanmaken

Heeft u al een account?