CRITERIA COMMISSIE BOM SCHUIVEN IETS MEER RICHTING ESMO-MCBS

PASKWIL-criteria aangepast

  • 8 min.
  • BOM
  • Wetenschap

Afgelopen maart tijdens de extra algemene ledenvergadering stemden de NVMO-leden met grote meerderheid in met enkele aanpassingen in de PASKWIL-criteria. Deze aanpassingen maken het de commissie BOM onder meer mogelijk een oordeel te vellen over medicijnen waarvan fase III-studies ontbreken. Voorzitter dr. Ferry Eskens van de commissie BOM en NVMO-voorzitter dr. Haiko Bloemendal geven uitleg.

Eigenlijk had het al afgelopen november tijdens de vorige algemene ledenvergadering moeten gebeuren: een discussie en besluitvorming over de aanpassingen in de PASKWIL- criteria.
Maar diverse vragen uit de zaal én het verzoek tot meer achtergrondinformatie en inleestijd leidden toen evenwel tot enkele maanden uitstel. ‘Die tijd hebben we gebruikt om nog enkele verdere aanpassingen te formuleren en de leden te voorzien van extra informatie en uitleg’, zegt Bloemendal, voor wie de extra algemene ledenvergadering in maart meteen zijn vuurdoop als NVMO- voorzitter was. ‘Helaas was de opkomst voor deze belangrijke en besluitvormende vergadering niet overweldigend: circa 60 leden op een totaal van ruim 400 stemgerechtigde NVMO-leden. Over de oorzaak daarvan kan ik alleen maar speculeren. We hebben tijdens deze vergadering gelukkig echt goede discussies gevoerd en de uitslagen van de stemmingen waren een

Maak een gratis account aan en krijg toegang tot alle artikelen

Account aanmaken

Heeft u al een account?