Nieuws NVMO

  • 1 min.
  • Nieuws NVMO
  • Vereniging

Ook dit jaar verzorgde Oncologie TV reportages van de wetenschappelijke sessies tijdens de ASCO Annual Meeting.

Congresreportage vanuit Chicago

Oncologie Journaals ASCO 2016

Foto van één van de Oncologie Journaals

Vanuit Chicago bespraken Nederlandse congresgangers in drie Oncologie Journaals de highlights van het congres. Zij belichtten onderzoeksresultaten op het gebied van blaascarcinoom, colorectaal carcinoom, gynaecologische tumoren, longcarcinoom, mammacarcinoom, melanoom, prostaatcarcinoom, tumoren van de bovenste tractus digestivus en tumoren van het hoofdhalsgebied. Daarbij werd ook ingegaan op de mogelijke klinische implicaties voor de Nederlandse oncologie. De drie Oncologie Journaals zijn op de NVMO-website te bekijken via www.nvmo.org/congresreportage.


Ga naar www.medischeoncologie.nl

Medische Oncologie online

Vragen, opmerkingen of suggesties? Mail dan de redactie via redactie@medischeoncologie.nl.


Komende events
9 oktober 2016 Nederlandse Avond ESMO 2016 Kopenhagen
16 november 2016 jNVMO-onderwijsmiddag en -avond Arnhem
17 - 18 november 2016 Oncologiedagen voor Nederland en Vlaanderen 2016 Arnhem
9 - 10 maart 2017 Therapie op Maat 2017 Arnhem

oncologiedagen 2016

Less is more

Onderwerpen die aansluiten op de dagelijkse praktijk vormen ook ditmaal de kern van het programma. Dit jaar wordt ruimschoots aandacht hieraan besteed onder noemer ‘less is more’ bij onder meer blaascarcinoom, cholangiocarcinoom, colorectaal carcinoom, mammacarcinoom, immunotherapie en palliatieve zorg.
Ook de stijgende zorgkosten in de oncologie komen aan bod. Daarover zal een debatsessie worden gehouden met verschillende spelers op dit gebied. Verder zal een keynote lecture over voeding en kanker worden gehouden door een landelijk bekende spreker.
Ook de jonge collega’s worden in de gelegenheid gesteld onderzoek te presenteren en te wedijveren voor de prijzen voor het Oncologieproefschrift van het jaar en de Pieter De Mulder Award