Nieuws NVMO

  • 2 min.
  • Nieuws NVMO
  • Vereniging

Tijdens de Oncologiedagen voor Nederland en Vlaanderen 2016 in Congrescentrum Papendal bekroonde de NVMO volgens traditie drie jonge aanstormende onderzoekers. De prijzen werden uitgereikt door NVMO-voorzitter dr. Haiko Bloemendal.

Jonge aanstormende onderzoekers bekroond

NVMO-prijzen uitgereikt tijdens Oncologiedagen

Respectievelijk dr. Kalijn Bol en dr. Didier Meulendijks werden bekroond tot winnaars van het Oncologieproefschrift van het jaar.

Dr. Kalijn Bol promoveerde op 1 september 2016 aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Ze voerde haar onderzoek uit aan de afdelingen Tumorimmunologie en Medische Oncologie van het Radboudumc onder supervisie van prof. dr. Jolanda de Vries en prof. dr. Winald Gerritsen (promotoren), en dr. Gerty Schreibelt en dr. Erik Aarntzen (copromotoren). De titel van haar proefschrift luidt Dendritic-cell based immunotherapy in melanoma.

Dr. Didier Meulendijks promoveerde op 3 februari 2016 aan de Universiteit Utrecht. Hij voerde zijn onderzoek uit onder supervisie van prof. dr. Jan Schellens en prof. dr. Jos Beijnen (promotoren), en dr. Annemieke Cats (copromotor). De titel van zijn proefschrift luidt Improving safety and effectiveness of fluoropyrimidine-based chemotherapy.

Tot slot ontving Lotte Keikes, promovenda en arts-onderzoeker bij de afdeling Medische Oncologie van het AMC in Amsterdam, uit handen van de NVMO-voorzitter een cheque van 6.000 euro in het kader van de Pieter De Mulder Award 2016. Zij ontving de prijs voor uitbreiding van haar onderzoek naar decision support tools. Keikes zal het aan de prijs verbonden bedrag gebruiken voor een stage bij het UCLA Jonsson Comprehensive Cancer Center in Los Angeles. De award wordt mogelijk gemaakt door Pfizer.


Dr. Cees Rodenburg neemt afscheid van Meander MC

NVMO zet oud-voorzitter in zonnetje 

Rodenburg is medeoprichter van de NVMO, voormalig voorzitter van de NVMO en voormalig (en de eerste) voorzitter van de redactieraad van het tijdschrift Medische Oncologie. In 2002 verkreeg hij het erelidmaatschap van de NVMO. 
De voormalig NVMO-voorzitter werkt sinds oktober 1990 in het Meander Medisch Centrum in Amersfoort. Eind 2016 neemt hij tijdens een speciale receptie in het Meander Medisch Centrum afscheid. Vanaf 2017 zal hij gaan waarnemen in verschillende ziekenhuizen. In dit nummer (zie pagina 54 e.v.) geeft de voormalig NVMO-voorzitter een inkijkje in een van zijn werkweken.  


Webcast op NVMO-website

Oncologiedagen 2016

Op de NVMO-website is een webcast te bekijken met video-opnamen van lezingen die zijn gehouden tijdens de Oncologiedagen voor Nederland en Vlaanderen 2016.

Onderwerpen die aansluiten op de dagelijkse praktijk vormden ook ditmaal de kern van het programma. Dit jaar werd ruimschoots aandacht hieraan besteed onder de noemer ‘less is more’ bij onder meer blaascarcinoom, cholangiocarcinoom, colorectaal carcinoom, immunotherapie en palliatieve zorg.
Verder werd een keynote lecture over voeding en kanker gehouden door hoogleraar Voeding en gezondheid prof. dr. ir. Jaap Seidell. Tot slot was er een sessie over ‘less is more’ bij verschillende aspecten van de behandeling van mammacarcinoom. De webcast is te bekijken via www.nvmo.org/oncologiedagen2016.


Noteer alvast in uw agenda

Events in 2017

27 januari 2017 SONCOS Hollandse Avond ECCO 2017 Amsterdam
9 -­ 10 maart 2017 Therapie op Maat 2017 Arnhem
4 juni 2017 NVMO Nederlandse Avond ASCO 2017 Chicago
9 ­- 10 november 2017 Oncologiedagen voor Nederland en Vlaanderen 2017 Arnhem

Wist u dat…

… de NVMO op 20 oktober 2017 alweer 20 jaar bestaat?
… de NVMO begin 2017 een nieuwe website lanceert?
… de NVMO begin 2017 een nieuw logo introduceert?