ENQUÊTE jNVMO OVER WERKEN IN EEN ACADEMISCH ZIEKENHUIS

Wel of geen baan in de academie?

  • 2 min.
  • jNVMO
  • Opleiding

In de academische centra zijn meerdere openstaande vacatures die moeilijk kunnen worden vervuld. Mede op verzoek van de afdelingshoofden Medische Oncologie van de academische centra hield de jNVMO afgelopen jaar een enquête onder alle circa 60* fellows medische oncologie in Nederland. Daarin werd onder meer gevraagd naar redenen om na registratie al dan niet in een academisch centrum te gaan werken.

De enquête is ingevuld door 39 respondenten. Ruim 60 procent heeft een voorkeur voor een groot perifeer ziekenhuis, terwijl slechts 20 procent in een academisch centrum wil werken. Van de respondenten is ruim 41 procent bezig met promotieonderzoek of reeds gepromoveerd. Zo’n 26 procent zou nog graag promotieonderzoek willen starten en de rest (33 procent) geeft aan die ambitie niet te hebben.
Belangrijke vaardigheden die een internist- oncoloog in de academie volgens de fellows zou moeten hebben zijn: goed kunnen samenwerken, inhoudelijk boven de stof staan, en affiniteit hebben met opleiden, met wetenschappelijk onderzoek en eventueel ook met management. Verreweg de meeste respondenten menen dat het noodzakelijk is om gepromoveerd te zijn om te kunnen worden aangenomen in een academisch ziekenhuis; slechts 1 respondent geeft expliciet aan dit niet per se nodig te vinden.

&ellipsis;

Maak een gratis account aan en krijg toegang tot alle artikelen

Account aanmaken

Heeft u al een account?