Nieuws NVMO

  • 2 min.
  • Nieuws NVMO
  • Vereniging

Op donderdag 30 juni 2016 organiseert de NVMO in Supernova Jaarbeurs in Utrecht de Post-ASCO 2016.

Donderdag 30 juni 2016 | Supernova Jaarbeurs, Utrecht

Post-ASCO 2016

Ook dit jaar zullen verschillende Nederlandse collega’s tijdens dit symposium een overzicht geven van de laatste relevante ontwikkelingen en trends zoals gepresenteerd tijdens de komende ASCO Annual Meeting in Chicago.
Het motto van deze 52th ASCO Annual Meeting is veelbelovend en luidt ‘collective wisdom: the future of patient-centered care and research’. Aangezien alle mooie nieuwe ontwikkelingen vaak slechts werken voor bepaalde, zorgvuldig geselecteerde patiënten en gepaard gaan met hoge kosten, zal ‘collective wisdom’ zeker nodig zijn. Iedere presentatie tijdens de Post-ASCO 2016 zal worden afgesloten met een interactieve sessie van 10 minuten om u de ruimte te geven over de interpretatie van de sprekers te discussiëren en de consequenties voor bijvoorbeeld de dagelijkse praktijk. 
Het programma is samengesteld door dr. Sjoerd Hovenga (Ziekenhuis Nij Smellinghe, Drachten) en prof. dr. Stefan Sleijfer (Erasmus MC Kanker Instituut, Rotterdam).


Online nascholing telt méér dan 265 deelnemers

Oncologische farmacologie

Desktop met online nascholing

De nascholing gaat in op de werkingsmechanismen, dosisbeperkende toxiciteit, interacties, farmacokinetiek en farmacodynamiek van verschillende oncologische middelen die elke internist-oncoloog dagelijks voorschrijft. In 4 modules, elk verdeeld in compacte delen van 15 minuten, bespreken verschillende collega’s op een toegankelijke manier respectievelijk de ‘basisprincipes van de oncologische farmacologie’, ‘alkyleerders, platina en epipodophyllotoxinen’, ‘antimetabolieten, taxanen (en epothilonen) en vinca-alkaloïden’ en tot slot ‘topoïsomerase-remmers, antibiotica en hormonale middelen’.
NVMO-leden met een inlogaccount voor de NVMO-website kunnen direct met de online nascholing van start gaan. De nascholing, ontwikkeld door prof. dr. Sjoerd Rodenhuis en geaccrediteerd door de NIV (1 punt per module), is tevens zeer geschikt voor onderwijs aan fellows en aios over de farmacologische aspecten van de verschillende klassen chemotherapeutica.


Staan ze al in uw agenda?

Komende events NVMO

21 april 2016 10e Nascholing Targeted Therapy Driebergen
5 juni 2016 Nederlandse Avond ASCO 2016 Chicago
30 juni 2016 Post-ASCO 2016 Utrecht
9 oktober 2016 Nederlandse Avond ESMO 2016 Kopenhagen
17-18 november 2016 Oncologiedagen voor Nederland en Vlaanderen Arnhem

Toegetreden tot redactieraad

Domingo de Gooyer

Hij volgt dr. Ron Rietbroek (Rode Kruis Ziekenhuis, Beverwijk) op, die onlangs afscheid van de redactieraad heeft genomen vanwege het bereiken van de statutair vastgelegde maximale zittingstermijn van 6 jaar. De Gooyer is sinds 1992 als internist-oncoloog werkzaam bij het Bravis Ziekenhuis (voorheen Sint Franciscus Ziekenhuis) in Roosendaal en heeft de medische oncologie altijd in de volle breedte uitgevoerd, met specifieke interesse in de behandeling van testiscarcinomen. Ook is hij voorzitter van de stafmaatschap van de Coöperatie MSB Bravis. 
De volledige samenstelling van de redactieraad staat in het colofon op pagina 4 en op www.medischeoncologie.nl/redactieraad.