Nieuws NVMO

  • 2 min.
  • Nieuws NVMO
  • Vereniging
Symbolische samengestelde illustratie

Infoplein tijdens Oncologiedagen
Hotspot: Bridging the Future in Oncology

Tijdens de Oncologiedagen voor Nederland en Vlaanderen is het mogelijk om het speciale infoplein Hotspot: Bridging the Future in Oncology te bezoeken.

Daar wordt in de pauzes van het reguliere programma een speciaal programma georganiseerd door sponsoren in samenwerking met de NVMO. Onder meer zal informatie worden gegeven over de Stichting Geneesmiddelenreclame en over dure geneesmiddelen.
Op de donderdag houdt radiotherapeut prof. dr. Marcel Verheij een presentatie over de CRITICS II-studie. Verder zullen onderzoekers van de Werkgroep Immunotherapie Nederland voor Oncologie (WIN-O) twee posters over studies presenteren. 
Op de vrijdag zal vanuit de Borstkanker Onderzoek Groep (BOOG), in samenwerking met de Dutch Colorectal Cancer Group (DCCG), stichting Hemato- Oncologie voor Volwassenen Nederland (HOVON) en het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL), een gezamenlijk initiatief worden gepresenteerd voor een platform ter verbetering van de infrastructuur voor oncologische onderzoeksnetwerken.


Historie Papendal in een notendop
Oncologie en topsport

Hotel- en Congrescentrum Papendal, de locatie van de Oncologiedagen voor Nederland en Vlaanderen, is ontstaan vanuit een initiatief van de Nederlandse Sport Federatie voor het opzetten van een Nationaal Sportcentrum ter bevordering van de groei van de Nederlandse topsport.

Papendal is als Nationaal Sportcentrum gestart in 1971. In 1980 werden er de Paralympics gehouden: de Olympische Spelen voor sporters met een handicap. Tot op heden is Papendal in gebruik als trainingscentrum voor topsporters. Door de jaren heen is Papendal uitgebreid met het hotel- en congrescentrum en trainingscomplex van voetbalclub Vitesse. Bovendien heeft Papendal het officiële predicaat Centrum voor Topsport en Onderwijs. Daardoor kunnen op dit moment ruim
300 topsporters op één locatie fulltime trainen, wonen en studeren. Meer informatie staat op www.papendal.nl.


Foto beginscherm NVMO Events App op iPhone

Informatie nascholingen op smartphone of tablet
NVMO Events App

De NVMO Events App biedt een overzicht van alle symposia, congressen en andere nascholingen op locatie (‘events’) georganiseerd door de NVMO.

De grotere bijeenkomsten – zoals de jaarlijkse Oncologiedagen voor Nederland en Vlaanderen en het tweejaarlijkse interdisciplinaire congres van NVCO, NVMO en NVRO Therapie op Maathebben binnen de app een eigen applicatie. Daarin staat specifieke informatie, zoals programma, sprekers en voorzitters, abstracts en exposanten. De NVMO Events App is kosteloos te downloaden in de App Store en Google Play Store.


Agenda op de NVMO-website
ALV 2015

De agenda voor de algemene ledenvergadering op vrijdag 20 november a.s. is te raadplegen op de NVMO-website.

De vergaderstukken zijn alleen voor NVMO-leden in een afgeschermde omgeving van de NVMO-website te raadplegen via www.nvmo.org/alv2015. Als NVMO-lid kunt u met het e-mailadres waarmee u op de NVMO-website bent geregistreerd desgewenst een (nieuw tijdelijk) wachtwoord opvragen via www.nvmo.org/inloggegevens.