‘Interventieradiologie zal vierde therapeutische pijler worden’

Opmars radiologie bij behandeling kanker

  • 5 min.
  • Wetenschap

Als alle andere behandelingen niet werken, dan gaan we kijken wat de interventieradioloog kan betekenen. ‘Dat standpunt is nu heel snel aan het veranderen’, aldus interventieradioloog dr. M.R. Meijerink van het VU Medisch Centrum. Samen met zijn collega dr. M.A.A.J. van den Bosch van het UMC Utrecht en een toenemend aantal andere collega-radiologen zit hij in de landelijke Werkgroep Oncologische Interventie Radiologie.

De eind 2008 opgerichte werkgroep vormt een officiële subsectie van het Nederlands Genootschap voor Interventie Radiologie (NGIR) en is onder meer bedoeld om meer bekendheid te genereren over de interventieradiologie. ‘Als je clinici niet informeert over nieuwe – vaak nog niet in richtlijnen opgenomen – behandelvormen, dan zullen ze patiënten ook niet doorverwijzen’, stelt Martijn Meijerink. ‘Je krijgt vooral bekendheid door goed werk af te leveren’, vult Maurice van den Bosch hierop aan.
Naast het genereren van meer exposure heeft de werkgroep als doel gesteld om op landelijk niveau gezamenlijk wetenschappelijke projecten op te zetten, bijeenkomsten te organiseren en klinische richtlijnen te ontwikkelen. Onderlinge kennisoverdracht, kwaliteitscriteria creëren en het opleiden van interventieradiologen zijn volgens hen de belangrijkste doelstellingen. Meijerink: ‘J

Maak een gratis account aan en krijg toegang tot alle artikelen

Account aanmaken

Heeft u al een account?