Actuele ontwikkelingen rol voeding bij ontstaan kanker

  • 6 min.
  • Maatschappij

Ruim 2 jaar geleden verscheen een KWF-rapport over de rol van voeding bij het ontstaan van kanker. Sindsdien zijn er verschillende onderzoeksresultaten gepubliceerd van diverse grootschalige studies op dit vlak. Twee vooraanstaande Nederlandse voedingswetenschappers geven hun visie op deze nieuwe ontwikkelingen binnen hun vakgebied.

Het in april 2004 gepubliceerde rapport De rol van voeding bij het ontstaan van kanker van de Signaleringscommissie Kanker van KWF Kankerbestrijding biedt een overzicht van de wetenschappelijke inzichten tot dat moment [1]. Het rapport was primair opgesteld om duidelijkheid te scheppen in de diverse berichtgeving over voeding bij kanker, zowel in de lekenpers als in wetenschappelijke vakbladen. Zowel consumenten als medici werden immers – en worden nog steeds – geconfronteerd met onderzoeksresultaten en ‘wijsheden’ die niet altijd eenduidig z

Maak een gratis account aan en krijg toegang tot alle artikelen

Account aanmaken

Heeft u al een account?