Medische Oncologie Nummer 3, pp. 41-42
mei 2015, jaargang 18
Medische Oncologie Nr. 3, pp. 41-42
mei 2015, jr. 18
Promotie

TOTALE VLEESCONSUMPTIE NIET STERK GEASSOCIEERD MET KANKERRISICO Rood vlees risicofactor colorectaal carcinoom

Sinds de jaren 70 woedt er een hevig debat over het mogelijke causale verband tussen overmatige vleesconsumptie en een verhoogd risico op kanker. Ondanks honderden epidemiologische studies blijft dit verband controversieel. Epidemioloog Anne Gilsing, die onlangs op dit onderwerp promoveerde, bespreekt enkele belangrijke bevindingen uit haar promotieonderzoek.

‘Er is geen duidelijk verband tussen vleesgerelateerde voedingspatronen en het risico op mammacarcinoom of prostaatcarcinoom’
Promotie

TOTALE VLEESCONSUMPTIE NIET STERK GEASSOCIEERD MET KANKERRISICO Rood vlees risicofactor colorectaal carcinoom

Sinds de jaren 70 woedt er een hevig debat over het mogelijke causale verband tussen overmatige vleesconsumptie en een verhoogd risico op kanker. Ondanks honderden epidemiologische studies blijft dit verband controversieel. Epidemioloog Anne Gilsing, die onlangs op dit onderwerp promoveerde, bespreekt enkele belangrijke bevindingen uit haar promotieonderzoek.

‘Er is geen duidelijk verband tussen vleesgerelateerde voedingspatronen en het risico op mammacarcinoom of prostaatcarcinoom’
Over dit artikel
Auteur
Daniël Dresden
Over de auteur

Daniël Dresden, wetenschapsjournalist

Printdatum
23 april 2015
E-pubdatum
26 april 2015
ISSN print
1388-2295
ISSN online
2405-4763


Over dit artikel
Auteur
Daniël Dresden
Over de auteur

Daniël Dresden, wetenschapsjournalist

Printdatum
23 april 2015
E-pubdatum
26 april 2015
ISSN print
1388-2295
ISSN online
2405-4763