Inzichten in rol voeding bij kanker roepen veel nieuwe vragen op

  • 11 min.
  • Maatschappij

Goede voeding is belangrijk bij de preventie van kanker en kan oncologiepatiënten wellicht sneller genezen. Bovendien moet overgewicht worden bestreden. Dat stelt prof. dr. ir. E. Kampman. Eén van de projecten waarmee de voedingsepidemioloog binnenkort start is een onderzoek naar de relatie tussen overgewicht en abdominaal vet en het risico op kanker.

‘Over de rol van voeding bij het ontstaan van kanker is al veel bekend, maar over goede voeding voor oncologiepatiënten weten we nog relatief weinig’, aldus verklaarde Ellen Kampman in haar inaugurele rede op 2 oktober 2008. Tijdens haar oratie, die ze uitsprak bij de aanvaarding van het ambt als bijzonder hoogleraar Voeding en kanker aan de Wageningen Universiteit, ging ze in op de overtuigingen over de invloed van voeding op kanker die leven bij consumenten, oncologiepatiënten en wetenschappers.
&ellipsis;

Maak een gratis account aan en krijg toegang tot alle artikelen

Account aanmaken

Heeft u al een account?