Haaienhap

  • 1 min.
  • Aan de keukentafel

Man (46), uitgezaaid melanoom sinds 2012, chirurgie, chemotherapie. Zijn oncoloog: ‘Door zijn instelling maakt hij iets van het leven, daagt zijn dokters bij herhaling uit om weer iets nieuws te bedenken. Start met TIL-behandeling.’ 

Afbeelding (kleur) haaienkaak
‘Uiteindelijk had ik zo’n gat in mijn rug: een haaienhap.’
Beeld: Vera Kratochvil/Pixabay

‘Ik ging naar een dermatoloog. Hij zei: “Ik snij het weg.” Dat gebeurde vier keer en uiteindelijk had ik zo’n gat in mijn rug: een haaienhap. Hij zei: “Meneer, we kunnen u niet helpen, het is melanoomkanker.” Een raar verhaal, ik nam het nog niet heel serieus. In 2013 hebben ze mij geopereerd en in 2014 kwam het terug. Ze zeiden: “Je hebt nog een paar maanden.” Met een folder werd ik naar huis gestuurd. Ik had een goedlopend ICT-bedrijf met zestien man dat ik halsoverkop moest verkopen. Alles wilde ik netjes achterlaten. Als dan blijkt dat je het toch gaat redden is dat veel lastiger dan wanneer je het niet redt.
‘Ik ben dwars gaan doen, ik kwam aan tafel bij een chirurg met tientallen jaren ervaring. Ik werd geopereerd, een pittige operatie. Ik kon daarna meedoen aan de CombiDT-trial. De grap was dat je daar alleen in mocht als je drie maanden voor de start was geopereerd. Had ik niet zo dwarsgelegen, dan had ik niet in die trial gezeten. 

Maak een gratis account aan en krijg toegang tot alle artikelen

Account aanmaken

Heeft u al een account?