TERUGBLIK ONCOLOGIEDAGEN EN ALV

‘Versnippering van de zorg ligt op de loer’

  • 5 min.
  • Vereniging

Het Integraal Zorgakkoord, de werkzaamheden van de cieBOM, en concentratie en verspreiding van zorg waren enkele aandachtspunten tijdens de alv, op 11 november jl. Voorzitter dr. Machteld Wymenga blikt terug en vertelt over aandachtspunten voor de komende tijd.

Portretfoto (kleur) Machteld Wymenga
Beeld: Gerard van Bree Fotografie

Ondanks het vroege tijdstip van de algemene ledenvergadering (alv), van acht tot tien uur ‘s ochtends, waren er ruim honderd aanwezigen en ook nog eens enkele tientallen belangstellenden online via de videostream. De alv was traditiegetrouw onderdeel van de NVMO Oncologiedagen, op 10 en 11 november jl., met voorafgaand een onderwijsmiddag en -avond voor en door jonge internist-oncologen.
Wymenga zelf heeft tijdens de alv gesproken over de contouren van het nieuwe Integraal Zorgakkoord (IZA). Een van de punten daarin is concentratie en verspreiding van zorg. Hoe denken patiënten daarover? ‘Concentratie van zorg vraagt bereidheid van patiënten om te reizen. Vaak is het idee dat die bereidheid groot is, maar feitelijk weten we dat niet goed. Misschien willen zij hun behandeling het liefst dicht bij huis. Dat kan gevolgen hebben voor de inrichting van de zorg. De reisbereidheid kan als argument meespelen om wel of niet te concentreren. Daarom gaan we begin volgend jaar een flash

Maak een gratis account aan en krijg toegang tot alle artikelen

Account aanmaken

Heeft u al een account?